Biomaterials in Food Packaging

個数:
電子版価格
¥26,407
  • 電子版あり

Biomaterials in Food Packaging

  • 提携先の海外書籍取次会社に在庫がございます。通常3週間で発送いたします。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合が若干ございます。
    2. 複数冊ご注文の場合、分割発送となる場合がございます。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 322 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9789814877985
  • DDC分類 664.09

Full Description

Biomaterials in Food Packaging presents up-to-date research on the applications and development of the packaging materials that originate from biological resources. It discusses the advances made in bioactive, biodegradable, edible films, and nano-based smart materials for food packaging applications that can be a substitute for their synthetic counterparts to enhance the food's shelf life significantly. It not only encompasses a comprehensive overview of environment-compatible and biodegradable biomaterials but also highlights the recent trends in their applications in food packaging. The book is a valuable reference for researchers, undergraduate and postgraduate students, academicians, educators, industry scientists, and general readers seeking bio-based materials for food packaging applications.

Contents

1. Biomaterials for Food Packaging: An Overview, 2. Active Ingredients Enabled Edible Coatings and Films to Improve Food Shelf Life: An Overview, 3. Surface Chemistry for Intelligent Food Packaging, 4. Brief Overview of Aspiring Properties of Functional Biopolymers for Food Packaging Applications, 5. Recent Research and Development in Food Packaging Technologies: A Review, 6. Edible Coatings: Recent Advancements on Protein- and Polysaccharide-Based Films, 7. Characterization of Cassava Starch-Zinc Nanocomposite Film for Food Packaging, 8. Review on Advanced Food Packaging Materials Based on Functional Biopolymer Matrix, 9. Prospects of Nanomaterials in Active Finishing of Food and Food Packaging: A Review, 10. Applications of Nano-Biocomposite Materials as Antimicrobial and Antioxidant Finishing Agents for Packaged Food Products, 11. Antioxidant Finishing Enabled Packaging for Improved Shelf Life of Food, 12. Active Finishing Agents for Food Bio-Preservation Based on Natural Origin to Prevent Microbial Risks, 13. Upsurgence of Bio-Based Packaging Materials: Emphasis on Biodegradable Plastics as a Greener Alternative

最近チェックした商品