食品化学におけるタンパク質解析手法<br>Proteomics in Food Science : From Farm to Fork

個数:
電子版価格
¥25,616
  • 電子版あり

食品化学におけるタンパク質解析手法
Proteomics in Food Science : From Farm to Fork

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Paperback:紙装版/ペーパーバック版/ページ数 538 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9780128040072
  • DDC分類 664

Full Description

Proteomics in Food Science: From Farm to Fork is a solid reference providing concepts and practical applications of proteomics for those in various disciplines of food science. The book covers a range of methods for elucidating the identity or composition of specific proteins in foods or cells related to food science, from spoilage organisms, to edible components.

A variety of analytical platforms are described, ranging from the usage of simple electrophoresis, to more sophisticated mass spectrometry and bio-informatic platforms. The book is designed for food scientists, technologists, food industry workers, microbiologists, and public health workers, and can also be a valuable reference book for students.

Contents

Section 1. Application to Plants — Cereals, Nuts, Pulses, and Fruits
1. Postharvest Proteomics of Perishables
2. Proteomics of Rice—Our Most Valuable Food Crop
3. Proteomics as a Tool to Understand Maize Biology and to Improve Maize Crop
4. Proteomics of Wheat Flour
5. Barley Grain Proteomics
6. Proteomics of Soybean Plants
7. Proteomics of Hazelnut (Corylus avellana)
8. Proteomic as a Tool to Study Fruit Ripening

Section 2. Application to Farm Animals - Meats, Dairy, and Eggs
9. From Farm to Fork: Proteomics in Farm Animal Care and Food Production
10. Proteomics of Color in Fresh Muscle Foods
11. Proteomic Investigations of Beef Tenderness
12. Protein Modifications in Cooked Pork Products
13. Poultry and Rabbit Meat Proteomics
14. Using Peptidomics to Determine the Authenticity of Processed Meat
15. Proteomic Characterization of Nonenzymatic Modifications Induced in Bovine Milk Following Thermal Treatments
16. Proteomics of Egg White

Section 3. Application to Aquaculture
17. Proteomics in Aquaculture: Quality and Safety
18. Proteomics to Assess Fish Quality and Bioactivity
19. Proteomic Identification of Commercial Fish Species
20. Food Authentication of Seafood Species
21. Proteomic Analysis of Disease in Sydney Rock Oysters

Section 4. Processed Foods
22. Proteomics of Fermented Milk Products
23. Proteomic Analysis of Beer
24. Proteomics of Grapevines and Wines

Section 5. Food Spoilage, Pathogenic Organisms and Allergens
25. Proteomics of Food Spoilage Pathogens
26. Biotyping Meets Proteomics: Mass Spectrometry-Based Approaches for Characterization of Microorganisms
27. Proteomics Analyses Applied to the Human Foodborne Bacterial Pathogen Campylobacter spp.
28. Proteomic Approaches for Allergen Analysis in Crop Plants
29. Detection of Microbial Toxins by -Omics Methods: A Growing Role of Proteomics

最近チェックした商品