The Economics of Food Loss and Waste

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  • 電子書籍

The Economics of Food Loss and Waste

  • 著者名:Tomio KOBAYASHI
  • 価格 ¥3,850(本体¥3,500)
  • 農林統計出版(2022/11発売)
  • ポイント 35pt (実際に付与されるポイントはご注文内容確認画面でご確認下さい)
  • ISBN:9784897324265

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内容説明

Theoretical framework with greater social impact is proposed based on the drastically changing situation of food loss, with explanations of the Food Recycling Law and Food Loss Reduction Law that have been enacted. The essence of food loss generation is economically investigated. The content is updated as a real-world problem, and also refers to the use of doggie bags and food banks.


大きく変容する食品ロスをめぐる情勢から、成立した食品リサイクル法、食品ロス削減法などの解説を施し、より社会的インパクトのある理論的フレームワークを提起。食品ロス発生の本質を経済学的に論究。現実問題として内容をアップデートし、さらにドギーバック、フードバンクへの活用などにも言及する。