Grandma's Shojin Ryori

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Grandma's Shojin Ryori

  • 著者名:ioriAkemi&Satsuki/Ayumi Negishi
  • 価格 ¥1,320(本体¥1,200)
  • milestaff(2015/11発売)
  • GW前半スタート!Kinoppy 電子書籍・電子洋書 全点ポイント30倍キャンペーン(~4/29)
  • ポイント 360pt (実際に付与されるポイントはご注文内容確認画面でご確認下さい)
  • ISBN:9784844376705

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内容説明

Shojin cooking is a meal that has been passed down by Japanese monks. It mainly uses vegetables and grains and does not use meat, seafood, gokun (five acrid or strong smelling vegetables, including onion, scallion, chives and garlic) nor alcohol. The spirit of Shojin cooking lies in the Zen mind of ahimsa (no killing) and appreciation of the food rather than a strict vegetarian diet. This book will show you fun, cheerful and simple recipes made by grandmas, including traditional breakfast, lunch, dinner, special meals for gathering, rice bowl dishes, ramen noodles and desserts. Even beginners can enjoy the rich and flavorful meals as they allow using infertile eggs, milk and sugar. We made this book by collecting the recipes they teach during their Shojin cooking lessons. If you want to enjoy mealtime and learn healthy Japanese cooking, this is the book for you. Don’t hesitate to try these recipes; anyone can make delicious food easily with this book.

感想・レビュー

※以下の感想・レビューは、株式会社ブックウォーカーの提供する「読書メーター」によるものです。

sibarin♪

29
精進料理とは言うものの、肩肘張らずに普段のお料理よ〜っていう感じでレシピが載っている。おばあちゃん手書きのちょこっとレシピも載ってたり、どれも美味しそう。野菜クズを天日干しして栄養価をあげてお汁の具材にするとか、知恵も授かった。ご姉妹のほんわか写真と美味しそうな料理の写真に和みました。2015/02/28

Shimaneko

12
老姉妹によるロハス感満載のレシピ本。簡単そうだしダイエットにも良さげ。ただ、残念なのは、誤植が多かったり、目次と本文の見出しが不整合だったりと編集がかなり雑。読者にも著者にも失礼だと思うんだが。2016/02/23

タナオ

5
精進料理なのかは分かりませんが、ビーガン初心者としてはとても参考になりました🌷材料にチーズとか書かれているものがチラホラあるんですが、全て植物性のものに置き換えれば問題ありませんでした😊カキフライ風の揚げ物は味がカキフライに劇近でした💡しかしまあ、なかなかの手間のかかること👀誰かと手分けして作ることをお勧めします👍2020/12/20

かきょん

1
精進料理というほどかたくはない。シンプルなごはん。ああいいな、と自然に思えるレシピ本。2024/04/27

ybhkr

1
精進ご飯だが、卵やバター、チーズなどの動物性タンパク質たんぱく質もけっこう使ってる。この時点でちょっとなあ…。ラクトベジタリアン料理みたいな感じ。精進料理とはちょっと違うかなあ。メニューの名前もすごく違和感。素材そのものを使っているわけではないのに、カキフライ、蒲焼き、えびチリ、ってつけちゃうのは素材に対してすごく失礼だし、百歩譲ってせめて「風」とかつけられないものかな。お麩ジャガみたいにさ。なんとなく中途半端でタイトルと中身が乖離している感じ。レシピそのものは悪くないのにコンセプトに問題を感じる。2017/02/26

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