Quality Assessment of Milk & Milk Products

個数:

Quality Assessment of Milk & Milk Products

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 256 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9789381450444

Full Description

The present book is an attempt to compile various chemical, nutritional and micro-biological analytical techniques related to handling milk and milk products. The book has been divided into three basic sections dealing in methodologies applicable to raw milk reception to milk product analysis to air, water, detergents and dairy effluent. * Section "A" deals with various platform and laboratory tests applied to raw and processed milk quality assessment, in terms of rapid tests, detection of adulterants and preservatives, sampling techniques etc. * Section "B" gives the detailed analytical techniques as applied for determination of various quality parameters/ attributes of different dairy products being manufactured by Indian Dairy Industry. * Section "C" various other tests applicable to dairy industry for maintaining quality including nutritional quality and hygiene, test for dairy detergents and sanitizers, air and water quality for a dairy plant and determination of melamine, aflatoxins, minerals and vitamins (fat & water soluble).
The Text also contains various food regulatory acts, food safety act 2006, hygiene code, ISO 9000 series, ISO 14000 and ISO 22000 quality management systems, PFA and BIS standards for different milk types and MRL values for pesticides, heavy metals and antibiotic substances and list of approved analytical labs are also provided for ready reference.

Contents

1. Quality assessment of raw and processed milk. 2. Chemical techniques for quality assessment. 3. Microbiological techniques for quality assessment. 4. Determination of mineral and vitamin in milk. 5. Quality assessments of milk products. 6. Tests of maintain quality of dairy products. 7. Food regulatory acts and laws.

最近チェックした商品