Food and Potential Industrial Applications of Bambara Groundnut (2021)

個数:

Food and Potential Industrial Applications of Bambara Groundnut (2021)

  • 提携先の海外書籍取次会社に在庫がございます。通常3週間で発送いたします。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合が若干ございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • ≪洋書のご注文について≫ 「海外取次在庫あり」「国内在庫僅少」および「国内仕入れ先からお取り寄せいたします」表示の商品でもクリスマス前(12/20~12/25)および年末年始までにお届けできないことがございます。あらかじめご了承ください。

  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Paperback:紙装版/ペーパーバック版/ページ数 237 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9783030739225
  • DDC分類 633.37

Full Description

Bambara groundnut (Vigna subterranea) is a crop native to the Bambara tribe of Mali and is grown as a subsistence crop in Africa. Recent advances in research, however, have brought the crop to the forefront of the sustainable agriculture movement.

The Bambara plant is highly drought tolerant and rich in protein and carbohydrates, including starch. These macromolecules have enormous industrial potentials. For example, the starch in Bambara grain has been found to exhibit higher (double) viscosity than conventional corn starch. Modified Bambara groundnut starch has been used to produce edible bioplastics that could be upgraded industrially to suit the fourth industrial revolution shift.

Bambara plants are also a natural source of soluble fiber, which is gluten-, lactose- and cholesterol-free, with potential as a stabiliser, thickener and gelling agent as well as a cryoprotectant in frozen products. The health benefits include lowering of cholesterol levels, levelling of bloodglucose and as a detoxing aid. Furthermore, several researchers have explored the grain either alone or as composite with cereal and tubers for the development of value-added products.

Food and Potential Industrial Applications of Bambara Groundnut presents in a clear, coherent way the research findings on Bambara grain and its status as a promising food and industrial crop.

Contents

1. Bambara groundnut perspective.- 2. Agricultural production practices of bambara groundnut.- 3. Pre- and post- harvest handling and storage of bambara grains.- 4. Characteristics of bambara groundnut: description, structure and composition.- 5. Limitations to bambara groundnut utilization.- 6. Bambara groundnut starch.- 7. Bambara groundnut protein.- 8. Phytochemicals in bambara groundnut.- 9. Traditional food uses of bambara groundnut.- 10. Bambara groundnut in complementary feeding.- 11. Microbiology and safety of bambara groundnut.- 12.  Potential industrial applications of bambara.- 13.  Conclusions and future trends.

最近チェックした商品