Read My Plate : The Literature of Food

個数:

Read My Plate : The Literature of Food

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Paperback:紙装版/ペーパーバック版/ページ数 180 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9781498574457
  • DDC分類 810.93564

Full Description

Whether perusing a recipe or learning what a literary character eats, readers approach a text differently when reading about food. Read My Plate: The Literature of Food explores what narrators and characters (in fiction, in performance, and in the popular genre of the "food memoir") cook and eat. Beat poet Allen Ginsberg, the inmates of the Terezin concentration camp, performance artist Karen Finley, novelist Jhumpa Lahiri, playwright Suzan-Lori Parks, and the celebrated chef-turned-travel-journalist Anthony Bourdain are just a few examples of the writers whose works are discussed. Close readings of the literal and figurative "plates" in these texts allow a unique form of intimate access to the speakers' feelings and memories and helps readers to understand more about how the dynamics of race, ethnicity, gender, religion, and social class affect what the narrators/characters eat, from tourtière to collard greens to a school lunch bento box.

Contents

Acknowledgments

Introduction

Chapter One. The Hungry Yawp: Eating and Orality in Whitman and Ginsberg

Chapter Two. The Politics of Gluttony in Second-Generation Holocaust Literature

Chapter Three. Chukla Bukla: Cooking, Bengali-Indian-Anglo-American Writers, and the Merging of Cultures

Chapter Four. Feeding the Audience: Food, Feminism, and Performance Art

Chapter Five. The Last Black Man's Fried Chicken: Soul Food, Memory, and African American Culinary Writing

Chapter Six. Cooking Up a Storm: Recent Food Memoirs and the Angry Daughter

Chapter Seven. Eat and Run: Food Writing, Masculinity, and the "Male Midlife Crisis"

Chapter Eight. School Lunch: Bicultural Conflicts in Asian-American Women's Food Memoirs

Conclusion

Bibliography

Index

About the Author

最近チェックした商品