A Place-Based Perspective of Food in Society

個数:

A Place-Based Perspective of Food in Society

  • 提携先の海外書籍取次会社に在庫がございます。通常3週間で発送いたします。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合が若干ございます。
    2. 複数冊ご注文の場合、分割発送となる場合がございます。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 281 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9781137408365
  • DDC分類 394.12

Full Description

This book provides an outstanding collection of interdisciplinary and international essays examining the food-place relationship. It explores such topics as the history of food and agriculture, the globalization and localization of food, and the role of place in defining the broader societal consequences of this ever-changing phenomena.

Contents

Introduction - Kevin Fitzpatrick and Don Willis PART I: HISTORICAL CONTEXTS 1. The Origins And Propagation Of Agriculture: The Formation Of The Contemporary Diet - Laurence Roudart And Marcel Mazoyer 2. Agricultural Industrialization And The Presence Of The 'Local' In The Global Food World - Carlos J. Maya-Ambia 3. Lessons From The Past: A Historical Overview Of The Place-Food Relationship - Mark B. Tauger PART II: SOCIAL AND CULTURAL CONTEXTS 4. Ways Of Knowing The World: The Role Of Knowledge And Food Movements In The Food-Place Nexus - Jennifer Sumner 5. Modern Southern Food: An Examination Of The Intersection Of Place, Race, Class, And Gender In The Quest For Authenticity - Kaitland M. Byrd 6. Distinction, Disdain, And Gentrification: Hipsters, Food People, And The Ethnic Other In Brooklyn, New York - Kathleen Lebesco And Peter Naccarato PART III: THE CONTEXT OF POWER AND INEQUALITY 7. The Political Economy Of Food And Agriculture In The United States And Russia - Susanne A. Wengle 8. Power And Place In Food Systems: From Global To Local - Savannah Larimore And Vaughn Schmutz 9. The Death Of Distance: Food Deserts Across The Global Divide - Meredith Gartin PART IV: THE FUTURE OF FOOD 10. Place-Based Responses To The Global Food Economy - Andria D. Timmer 11. Troubling Place In Alternative Food Practices: Food Movements, Neoliberalism, And Place - Janna Lafferty 12. Toward Economies That Won't Leave: Utilizing A Community Food Systems Model To Develop Multisector Sustainable Economies In Rural Southeastern North Carolina - Leslie H. Hossfeld, E. Brooke Kelly, Amanda Smith, And Julia F. Waity

最近チェックした商品