Technologies in Plant Biotechnology and Breeding of Field Crops (2022)

個数:

Technologies in Plant Biotechnology and Breeding of Field Crops (2022)

  • 提携先の海外書籍取次会社に在庫がございます。通常3週間で発送いたします。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合が若干ございます。
    2. 複数冊ご注文の場合、分割発送となる場合がございます。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 301 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9789811657665
  • DDC分類 660.6

Full Description

This edited book is a comprehensive compilation of principles, conventional and molecular approaches used to develop improved varieties and hybrids of major crops in light of their origin, evolution, taxonomy, production and productivity and need by human civilization. The book covers breeding prospects of all important food and commercial crops. It highlights the importance of breeding tools and techniques in ensuring food security. This book is of interest to teachers, researchers, agriculture scientists, capacity builders, and policymakers. Also, the book serves as additional reading material for undergraduate and graduate students of agriculture, soil science, and environmental sciences. National and international agricultural scientists and policymakers will find this book useful.

Contents

Chapter 1. Conventional Plant Breeding to Modern Biotechnological Approaches in Crop Improvement.- Chapter 2. Marker Assisted Selection for Value Addition in Crop Plants.- Chapter 3. Application of Gene Mining and Editing Technologies for Agricultural Research and Breeding.- Chapter 4. Germplasm Conservation for Biotechnology and Plant Breeding.- Chapter 5.Recent Advances in Rice Breeding Using Biotechnological and Genomics Tools.- Chapter 6. Application of Genomics and Breeding Technologies to Increase Yield and Nutritional Qualities of Rapeseed-Mustard and Sunflower.- Chapter 7. Accelerated in vitro propagation of sweetpotato clones (Ipomoea batatas L.).- Chapter 8. Emerging Technologies in Plant Breeding for fiber Crops, Cotton and Sunn hemp.- Chapter 9. Recent Advances in Omics Approaches for Mungbean Improvement.- Chapter 10. Genomics Assisted Breeding Approaches in Lentil (Lens culinaris Medik).- Chapter 11. Transgenic and Molecular Approaches for Pigeon pea and Chick pea Improvement.- Chapter 12. Intellectual Property Rights in Plant Biotechnology and Breeding.

 

最近チェックした商品