キャビアのグローバル文化史<br>Caviar : A Global History (Edible)

個数:
  • ポイントキャンペーン

キャビアのグローバル文化史
Caviar : A Global History (Edible)

  • ウェブストア価格 ¥3,548(本体¥3,226)
  • Reaktion Books(2010/04発売)
  • 外貨定価 UK£ 11.99
  • 【ウェブストア限定】ブラックフライデーポイント5倍対象商品(~11/24)※店舗受取は対象外
  • ポイント 160pt
  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 136 p./サイズ 60 illus., 40 in colour
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9781861896506
  • DDC分類 641.392

基本説明

Renowned food writer and critic Nichola Fletcher takes the reader on a tour of the main areas of caviar production: Russia, Iran, Europe and America, drawing parallels between them and recounting their vibrant history.

Full Description

Caviar: piquant, luxurious and decadent, it is renowned the world over. A story of greed, indulgence, enterprise and hope, Caviar: A Global History starts by looking back to its heyday in Tsarist Russia, America and Europe in the Roaring Twenties, before telling the story of production, trade and consumption today.

Renowned food writer and historian Nichola Fletcher takes the reader on a tour of the main areas of caviar production - Russia, Iran, Europe and America - investigating how overzealous entrepreneurs, as well as illegal fishing and black-market trade in the post-Soviet Caspian States, have contributed to the plight of the sturgeon, the victim of our insatiable desire for caviar. She examines the practical solutions to overfishing - the development of sustainable sturgeon farming and the alternatives to sturgeon roe - and discovers that it is possible to enjoy caviar with a clear conscience.

It would be easy to write caviar off as an out-of-date and unsustainable indulgence, but Fletcher shows that the story is far more interesting and complex than that. She proves that there is hope for the future, and that we may consume with gusto one of life's most opulent foods.

Contents

Introduction: Why Caviar? 1 Sturgeon: The Jurassic Fish 2 Ikra: The Soul of Russia 3 Chav-jar: Iran's Story 4 Caviales comes to Europe 5 An American Caviar Rush 6 Crisis in the Caspian 7 How to Make a Sturgeon 8 Roe on Roe: Alternative Eggs 9 Caveat Emptor: How to Buy it 10 How to Enjoy Caviar Recipes Appendix Select Bibliography Websites and Associations Acknowledgements Photo Acknowledgements Index

最近チェックした商品