Essentials of Laboratory Microbiology (2ND)

個数:

Essentials of Laboratory Microbiology (2ND)

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Paperback:紙装版/ペーパーバック版/ページ数 277 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9781792483905

Contents

I. INTRODUCTION TO THE MICROBIOLOGY LABORATORY
i: Lab drawer check in
ii: Safety guidelines
iii: Laboratory cleanup procedures
iv: How to use a Bunsen burner
v: Preparing agar plates
vi: How to steam slides
vii: An introduction to microbiological media
viii: Bacterial morphology
II. ASEPTIC TECHNIQUES AND THE ISOLATION OF BACTERIA
Lab 1: Aseptic methods
Lab 2: Isolation of pure cultures
III. OBSERVING MICROORGANISMS
Lab 3: Introduction to microscopy
Lab 4: Omnipresence of microorganisms
Lab 5: The human microbiome
Lab 6: Bacterial pigments
IV. SURVEY OF EUKARYOTIC ORGANISMS
Lab 7: Kingdom Fungi: Molds and Macrofungi
Lab 8: Kingdom Fungi: The Lichens
Lab 9: Kingdom Protista
Lab 10: Kingdom Animalia: Multicellular Parasites
Lab 11: Kingdom Animalia: The Ectoparasites
V. BACTERIAL MOTILITY
Lab 12: Bacterial motility studies (wet mounts)
Lab 13: Bacterial motility studies (motility media and swarming)
VI. STAINING TECHNIQUES
Lab 14: Introduction to staining (smear preparation and simple stains)
Lab 15: Negative staining detecting bacterial capsules
Lab 16: Gram staining
Lab 17: Endospore staining
Lab 18: Acid-fast staining
VII. BIOCHEMICAL ACTIVITY OF MICROORGANISMS
Lab 19: Introduction to selective and differential media
Lab 20: Casein hydrolysis test
Lab 21: Starch hydrolysis test
Lab 22: Fermentation of carbohydrates
Lab 23: Decarboxylation of amino acids
Lab 24: DNase test
Lab 25: Hemolysin production
Lab 26: Coagulase production
Lab 27: Phenylalanine test
Lab 28: Production of hydrogen sulfide
Lab 29: IMViC series - Indole test
Lab 30: IMViC series - MR-VP test
Lab 31: IMViC series - Citrate utilization test
Lab 32: Utilization of malonate
Lab 33: Nitrate reduction (anaerobic respiration)
Lab 34: Catalase test
Lab 35: Oxidase test
Lab 36: Oxidation-fermentation test
Lab 37: Identification of Pseudomonas
Lab 38: Urease test
VIII. IMMUNOLOGY
Lab 39: Passive transfer in alpaca crias measurement of IgG levels in alpaca neonates
Lab 40: Introduction to ELISA - Enzyme-linked immunosorbent assay
IX. CONTROL OF MICROBIAL GROWTH
Lab 41: Evaluation of the effectiveness of hand-cleaning methods
Lab 42: Evaluation of antiseptics and disinfectants
Lab 43: Evaluation of antibiotics (the Kirby-Bauer method)
X. FOOD MICROBIOLOGY
Lab 44: Making homemade root beer
XI. EXPLORING THE MICROBIOME
Lab 45: The effect of temperature and over-enrichment on algal blooms
Lab 46: Exploring biodiversity in biofilms
XII. IDENTIFICATION OF UNKNOWN BACTERIA
Lab 47: 1st Unknown
Lab 48: 2nd Unknown

最近チェックした商品