The Global Food Crisis

個数:

The Global Food Crisis

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Paperback:紙装版/ペーパーバック版/ページ数 200 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9781444335828
  • DDC分類 301

Full Description


The NAPA Bulletin series is dedicated to the practical problem-solving and policy applications of anthropological knowledge and methods. These papers demonstrate the diverse ways in which anthropology can be used to address the global food crisis while directly responding to local realities. Experts explore the dilemma of food insecurity in developing and industrialized countries Practicing and applied anthropologists, sociologists and public health workers, examine the global food crisis through a variety of theoretical and analytical frameworks Examines the ways in which food policies and economic restructuring have contributed to increasing food inequities across the globe

Contents

Anthropological Approaches to the Global Food CrisisAddressing the "Silent Tsunami" (David Himmelgreen and Nancy Romero-Daza). Rising Food Prices, Social Mobilizations, and Violence: Conceptual Issues in Understanding and Responding to the Connections Linking Hunger and Conflict (Ellen Messer). Dealing with the Global Food Crisis in Local Settings: Nonintensive Agricultural in Lesotho, Southern Africa (Nancy Romero-Daza, David A. Himmelgreen, Charlotte A. Noble, and David Turkon). Asking the Right Questions: Community-Based Strategies to Combat Hunger (Miriam S. Chaiken, J. Richard Dixon, Colette Powers, and Erica Wetzler). Economic Restructuring and Urban Food Access in the Dominican Republic (Howard Rosing). The Forgotten Population? Youth, Food Insecurity, and Rising Prices: Implications for the Global Food Crisis (Craig Hadley, Tefera Belachew, David Lindstrom, and Fasil Tessema). Food Insecurity in Buhaya: The Cycle of Women's Marginalization and the Spread of Poverty, Hunger, and Disease (Valerie Githinji). Laviche: Haiti's Vulnerability to the Global Food Crisis (John Mazzeo). Mosaics of Maya Livelihoods: Readjusting to Global and Local Food Crises (Rebecca K. Zarger). From Crisis to Cumulative Effects: Food Security Challenges in Alaska (David V. Fazzino and Philip A. Loring). Things Became Scarce: Food Availability and Accessibility in Santiago de Cuba Then and Now (Hanna Garth). Anthropological Approaches for Understanding the Complexities of the Global Food Crisis (Sunil K. Khanna).

最近チェックした商品