ワイン産業における生産廃棄物の価値化による持続可能性への取り組み<br>Towards Sustainability in the Wine Industry by Valorization of Waste Products : Bioactive Extracts (Sustainability: Contributions through Science and Technology)

個数:

ワイン産業における生産廃棄物の価値化による持続可能性への取り組み
Towards Sustainability in the Wine Industry by Valorization of Waste Products : Bioactive Extracts (Sustainability: Contributions through Science and Technology)

  • 提携先の海外書籍取次会社に在庫がございます。通常3週間で発送いたします。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合が若干ございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて

  • 提携先の海外書籍取次会社に在庫がございます。通常約2週間で発送いたします。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合が若干ございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Paperback:紙装版/ペーパーバック版/ページ数 118 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9781032489490
  • DDC分類 663.209861

Full Description

This volume in our Sustainability: Contributions through Science and Technology series reviews the use of alternative green technologies (pressurized liquid and super-critical fluid extractions) for grape biomass valorization. Environmental sustainability and circular economy are discussed in relation to agro-industrial waste in the winemaking industry. The waste contaminates water and soil and, in large quantities, it has been related to bad odors, a high content of organic matter in water, and greenhouse gas emissions over the entire winemaking industry. Here, the authors illustrate how green extraction of commercially valuable substances can be scaled up at an industrial level.

Features :

Reports on waste valorization in the winemaking industry and converting the waste into more useful products including oils, antioxidants and other valuable materials
Explores research which contributes to environmental sustainability and circular economy in the winemaking industry
Describes other ways to reduce the ecological footprint of the wine industry such as using less fertilizer, more benign pesticides and reduction of water footprint
Proposes options for a potential wine waste biorefining.
Reviews alternative uses of agro-industrial wine wastes as sources of additives for the food, cosmetic and pharmaceutical industries.

Contents

Chapter 1. The Environmental Issue of the Wine Industry Waste and Its Recovery: An Overview. Chapter 2. Collection of Potentially Biologically Active Extracts from Isabella Grape Pomace Using Supercritical Carbon Dioxide. Chapter 3. Obtaining Potentially Functional Oils from Isabella Grape (Vitis labrusca L.) Pomace Using Supercritical Carbon Dioxide. Chapter 4. Recovery of Phenolic Antioxidants from Isabella Grape (Vitis labrusca L.) Pomace Using Supercritical Carbon Dioxide Added with Ethanol as Co-Solvent. Chapter 5. Obtaining Potentially Biologically Active Extracts from Isabella Grape Pomace Using Pressurized Liquids and Evaluation of Functional Properties. Chapter 6. Evaluation of Anti-quorum Sensing and Antibacterial Activity in Isabella Grape (Vitis labrusca L.) Pomace Extracts.

最近チェックした商品