行動、食物と栄養ハンドブック(全5巻)<br>Handbook of Behavior, Food and Nutrition

個数:
電子版価格
¥201,247
  • 電子版あり

行動、食物と栄養ハンドブック(全5巻)
Handbook of Behavior, Food and Nutrition

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 3,600 p./サイズ 909 illus.
  • 商品コード 9780387922706

基本説明

食物・栄養と行動の相互作用を学際的に考察するユニークなハンドブック。国際的に著名な研究者の寄稿による約200項目を提供、細胞レベルにおける作用から各ライフステージにおける論点(胎児の栄養補給から高齢者の栄養失調まで)まで広くカバー。
This book disseminates current information pertaining to the modulatory effects of foods and other food substances on behavior and neurological pathways and, importantly, vice versa. This ranges from the neuroendocrine control of eating to the effects of life-threatening disease on eating behavior.

Full Description

This book disseminates current information pertaining to the modulatory effects of foods and other food substances on behavior and neurological pathways and, importantly, vice versa. This ranges from the neuroendocrine control of eating to the effects of life-threatening disease on eating behavior. The importance of this contribution to the scientific literature lies in the fact that food and eating are an essential component of cultural heritage but the effects of perturbations in the food/cognitive axis can be profound. The complex interrelationship between neuropsychological processing, diet, and behavioral outcome is explored within the context of the most contemporary psychobiological research in the area. This comprehensive psychobiology- and pathology-themed text examines the broad spectrum of diet, behavioral, and neuropsychological interactions from normative function to occurrences of severe and enduring psychopathological processes.

Contents

1. General, normative aspects and overviews.- 1.1 General and normative aspects: evolutionary and genetic.- 1.2 General and normative aspects: sensory.- 1.3 General and normative: endocrine and neuroendocrine.- 1.4 General and normative aspects: neurological.- 1.5 General and normative aspects: behavioural and psychological.- 1.6 General and normative aspects: physiological.- 1.7 General and normative aspects: feeding and eating.- 1.8 General and normative aspects: food choice, selection and preferences .- 1.9 General and normative aspects: appetite.- 1.10 General and normative aspects: fatty acids .- 2. Pathological and abnormal aspects.- 2.1 Pathology and abnormal aspects: genetic.- 2.2 Pathology and abnormal aspects: sensory.- 2.3 Pathology and abnormal aspects: endocrine and neuroendocrine.- 2.4 Pathology and abnormal aspects: neurological.- 2.5 Pathology and abnormal aspects: behavioural and psychological.- 2.6 Pathology and abnormal aspects: physiological.- 2.7 Pathology and abnormal aspects: feeding and eating.- 2.8 Pathology and abnormal aspects: food choice, selection and preferences .- 2.9 Pathology and abnormal aspects: appetite .- 2.10 Pathology and abnormal aspects: lipids.- 2.11 Pathology and abnormal aspects: miscellaneous topics .- 3. Specific conditions and diseases.- 3.1 Pregnancy.- 3.2 Developmental, children and adolescents.- 3.3 Starvation and nutrient deficiency .- 3.4 Anorexia nervosa.- 3.5 Bulimia nervosa and night eating syndrome.- 3.6 Metabolic syndrome and non-obese-overweight.- 3.7 Obesity.- 3.8 Diabetes.- 3.9 Nutrient excess and toxicity .- 3.10 Ageing and Dementia.- 3.11 Alcohol.- 3.12 Quality of Life.- 3.13 Body image.- 4. Changing eating behaviour and attitudes.- 4.1 The young and adolescents.- 4.2 Adults and the elderly.- 4.3 Other general or specific conditions.- 5. Selective methods.

最近チェックした商品