19世紀アメリカ文学における料理の美学<br>Culinary Aesthetics and Practices in Nineteenth-Century American Literature (Nineteenth-century Major Lives and Letters)

個数:

19世紀アメリカ文学における料理の美学
Culinary Aesthetics and Practices in Nineteenth-Century American Literature (Nineteenth-century Major Lives and Letters)

  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合は、ご注文数量が揃ってからまとめて発送いたします。
    3. 美品のご指定は承りかねます。

    ●3Dセキュア導入とクレジットカードによるお支払いについて
  • 【入荷遅延について】
    世界情勢の影響により、海外からお取り寄せとなる洋書・洋古書の入荷が、表示している標準的な納期よりも遅延する場合がございます。
    おそれいりますが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • ◆ウェブストアでの洋書販売価格は、弊社店舗等での販売価格とは異なります。
    また、洋書販売価格は、ご注文確定時点での日本円価格となります。
    ご注文確定後に、同じ洋書の販売価格が変動しても、それは反映されません。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 267 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9780230616288
  • DDC分類 810.9356409034

基本説明

This study inspects the preponderance and significance of food imagery in literary texts by nineteenth-cenury American writers.

Full Description


Culinary Aesthetics and Practices in Nineteenth-Century American Literature examines the preponderance of food imagery in nineteenth-century literary texts. Contributors to this volume analyze the social, political, and cultural implications of scenes involving food and dining and illustrate how "aesthetic" notions of culinary preparation are often undercut by the actual practices of cooking and eating. As contributors interrogate the values and meanings behind culinary discourses, they complicate commonplace notions about American identity and question the power structure behind food production and consumption.

Contents

PART IFood; H.Hoeller Suburban Men at the Table: Culinary Aesthetics in the Mid-Century Country Book; M.D'Amore Conspicuous Consumption: Howells, James, and the Gilded Age Restaurant; M.McWilliams Cannibalism and Capitalism in the Altrurian Romances of William Dean Howells; L.Rubin PART II: COOKING UP A the Discourse of Power in Moby-Dick; R.Tally Domestic Discomfort and Dinner Table Shenanigans: Catharine Beecher Dines in with Our Nig; M.Drews 'Bonbons in abundance': The Politics of Sweetness in Kate Chopin's Fiction; A.Dix & L.Piatti 'You don't know what a good manager I could be': Managing Class and Consumerism in Catherine Owen's Cookbook Novels; K.Cohen PART III: PALATABLE Gingerbread, Apples and Pears: Boyhood Food Economies in Nineteenth-Century Periodicals and Series Books For Children; L.Cohoon The Kitchen as Moral Territory; K.Sloan Food for Thought: Dinnertable Discourse, Dyspepsia, and Hawthorne's Ruminations on Old and New England; M.Elbert The Edible Book: White Female Sexuality and Novel Reading; C.LeFavour PART IV: MAN DOES NOT Eupepsia: Bronson Alcott, the Hunger Artist; R.Bellin Strawberries and Salt: Food Preparation as Moral Education in Alcott's Little Women; Y.Pelletier ' This foreshadowed Food': Representations of Food and Hunger in Emily Dickinson's American Gothic'; E.Andrews Austin's Consuming 'Desertness' in The Land of Little Rain; B.Hume

最近チェックした商品