真性糖尿病の栄養管理<br>Nutritional Management of Diabetes Mellitus (Practical Diabetes)

個数:
  • ポイントキャンペーン

真性糖尿病の栄養管理
Nutritional Management of Diabetes Mellitus (Practical Diabetes)

  • ウェブストア価格 ¥22,482(本体¥20,439)
  • John Wiley & Sons Inc(2003/09発売)
  • 外貨定価 US$ 133.00
  • ウェブストア限定 全点ポイント5倍キャンペーン(6/24~6/28)※店舗受取はキャンペーン対象外※
  • ポイント 1,020pt
  • 在庫がございません。海外の書籍取次会社を通じて出版社等からお取り寄せいたします。
    通常6~9週間ほどで発送の見込みですが、商品によってはさらに時間がかかることもございます。
    重要ご説明事項
    1. 納期遅延や、ご入手不能となる場合がございます。
    2. 複数冊ご注文の場合、分割発送となる場合がございます。
    3. 美品のご指定は承りかねます。
  • 【重要:入荷遅延について】
    ウクライナ情勢悪化・新型コロナウィルス感染拡大により、洋書・洋古書の入荷が不安定になっています。詳しくはこちらをご確認ください。
    海外からのお取り寄せの場合、弊社サイト内で表示している標準的な納期よりもお届けまでに日数がかかる見込みでございます。
    申し訳ございませんが、あらかじめご了承くださいますようお願い申し上げます。
  • ◆画像の表紙や帯等は実物とは異なる場合があります。
  • 製本 Hardcover:ハードカバー版/ページ数 268 p.
  • 言語 ENG
  • 商品コード 9780471497516
  • DDC分類 616.4620654

Full Description

Diabetes mellitus is a common disorder where the body is no longer able to regulate blood glucose levels correctly owing to defects in insulin secretion or action. While some people require treatment with insulin, many are able to control their diabetes through management of diet, e.g. by decreasing the fat intake and increasing the amount of fibre. This book provides an up-to-date review of the dietary management of diabetes looking at general topics, such as the metabolic principles of nutrition, as well as more specific topics, such as nutritional management of diabetic children, pregnant women and the elderly. It is a specialist text on the nutritional management of diabetes. It is a practical book, useful in clinical practice. It is written by well respected clinicians within the field.

Table of Contents

  Metabolic principles of nutrition pertaining
to diabetes
The relationship of diabetes and obesity
Nutritional requirements and recommendations
for type 1 and type 2 diabetes
The prevention of diabetes and its
complications though life style modification
Management of the obese diabetic patient
Nutritional management of type 1 and type 2
diabetes
Nutritional mangement of the pregnant
diabetic woman
Nutritional manangement of the child with
diabetes
Nutritional management of the elderly
diabetic patient
Nutritional management of the hospitalised
diabetic
Food for thought for the future